Top 10 jQuery dodataka za vaš sajt

jQuery je brza JavaScript biblioteka koja pojednostavljuje izradu sajtova, animiranje elemenata stranice i AJAX interakcije kako bi se ubrzao proces razvoja sajta. jQuery je dizajniran tako da promeni način na koji pišete JavaScript kod.

jQuery je nastao 2006. i zahvaljujuci ogromnoj zajednici koja izbacuje veliki broj dodataka je postao industrijski standard za izradu modernih, dinamicnih i responsivnih web sajtova.

Potrebno vam je nešto pomoću čega če se vaš sajt izdvajati iz gomile?
Ovaj članak će vas uputiti u pravom smeru.

Slides

Slides je slideshow dodatak za jQuery koji je prvenstveno napravljen sa jednostavnošću na umu.  Poseduje veliki broj korisnih funkcija koji će pomoći kako početnicima tako i naprednim razvojnim timovima  da kreiraju elegantne slideshow efekte.

Mosaic

Mosaic je jQuery dodatak koji generiše klizeće natpise i klizeće kontejnere. Dodatak podržava fade i slide animacije u različitim pravcima i preload slika unutar kontejnera

Apple Search Suggestions

Napravite jednostavnu i efektnu pretragu sa predlozima  po uzoru na pretragu koja se može naći na Apple sajtu koristeći PHP/AJAX/jQuery tehnologije.

 Isotope

Kreirajte inteligentne, dinamične rasporede na stranici koji se ne mogu postići isključivo korišćenjem CSS-a. Skripta dozvoljava filtriranje i sortiranje podataka i to čini uz pomoć glatkih CSS3 animacija (i JavaScript fallback funkcija u slučaju starijih browser-a)

Archtext

Iako nam CSS3 dozvoljava rotiranje slova, prilično je komplikovano pozicioniranje slova po zakrivljenoj liniji. Arctext.js je jQuery dodatak koji omogućava upravo to. Zasnovan na Lettering.js dodatku, Arctext izračunava ispravnu rotaciju i pozicionira svako slovo na zamišljenu liniju određenog prečnika.

jQuery Collapse

Ovaj dodatak vam pruža mogućnost da definišete HTML elemente koje možete da prikazujete i sakrivate po želji uz pomoć nekoliko jednostavnih JavaScript funkcija. Dodatak podržava sve poznatije browser-e uključujući i IE6.

Tip Tip jQuery

TipTip je veoma lagana i inteligentna tooltip skripta koja se može implementirati u izradi sajtova svih profila. Skripta poseduje fade in / out prelaze, transparenciju i CSS3 efekat senke.

jRumble

jRumble je dodatak koji čini da se željeni elementi rotiraju, vibriraju i tresu prilikom prelaska kursora miša preko njih i time vizuelno privlače pažnju na bitnije elemente stranice.

Animated fullscreen background image slideshow

Uz malu pomoć HTML-a, CSS-a i jQuery funkcija, kreirajte animirani slideshow preko celog ekrana koristeći pozadinske slike.

Easy paginate

Easy Paginate dodatak vam pruža mogućnost da lako prelistavate veliki broj stavki sa kontrolama za paginaciju. Skripta je veoma laka za implementiranje i prilično nezahtevna što se tiče sistemskih resursa. Prvobitna namena je da omogući prikaz određenog broja stavki odjednom ali se može konfigurisati da prikazuje  jednu po jednu stavku.

Slavenko Miljić A.K.A. u nekim krugovima iz potpuno neopravdanih razloga poznat i kao 'Slave Nasilje'. Karijeru započeo kao superheroj, ubrzo se penzionisao i od tad radi kao programer. Voli to što radi, trudi se da svakog dana bude bolji i generalno fin mladić.

  • http://www.zeussoftware.rs slavenko.miljic

    slave

  • Bane

    Ovo je moj komentar

  • http://www.zeussoftware.rs slavenko.miljic

    test komentar